Kvinden bag MCH

Mød Marie-Christine Højlund

Jeg hedder Marie-Christine, i daglig tale ofte blot Marie, og det er mig, I vil møde i MCH HR Consulting. Her hjælper jeg virksomheder – og menneskene i dem – igennem store transformationer. Det gør jeg i dag i mit eget navn, men det er bestemt ikke nyt for mig at operere inden for netop dette felt.

Mit mål for succes er at skabe tryghed i den forandringsproces, som I står over for på jeres arbejdsplads. Derfor skræddersyer jeg også altid vejen dertil, så processen passer til jeres virksomhed og behov.

Jeg trækker folk igennem bølgedale

Og hjælper frem til smult vande

Jeg er stærk på at hjælpe ledere og medarbejdere igennem høj bølgegang. Både når vi rammer toppen og bunden af bølgen – lige dér, hvor skibet virkelig rokker og gynger. Det er her, vi sejler i hver vores retning, og her hvor der ikke er styring omkring de fælles mål. Jeg hjælper med at få skabt ro. Og så sikrer jeg, at alle ombord på virksomhedens skib atter sejler i samme retning.

Jeg oplever, at mange store og mellemstore virksomheder efterspørger sådan en som mig til det udviklings- eller afviklingsorienterende, som med fordel kan udliciteres. Det er uden tvivl sundt for virksomheder at hyre én ind udefra til netop de processer. Jeg tror derfor fuldt og fast på en udliciteringsmodel for HR-ledelse. For selvom jeg ikke bliver fast inventar på jeres gange, så er jeg med jer for en kortere eller længere periode, hvor jeg hjælper med at få skabt et trygt og tillidsfuldt rum – både for jeres medarbejdere og for jeres ledere og på trods af de forandringer, som jeres virksomhed står overfor.

Interim HR Direktør

Med mange års erfaring bag mig

Jeg har solid erfaring inden for særligt luftfart og har arbejdet i branchen siden 1999. Uddannelsesmæssigt har jeg en baggrund inden for arbejds- og organisationspsykologi, og det er især de menneskelige sider af forandringsprocesser, der får mit professionelle hjerte til at banke.

Noget af det, som jeg er allerstærkest til, er at få ting til at ske. At hjælpe tingene på rette vej – effektivt, professionelt og empatisk. Jeg sparker de døre ind, som I selv har haft svært ved at åbne, og jeg gør det på en usnobbet facon. Menneske til menneske. For mig er kommunikation i øjenhøjde uhyre vigtigt, og du vil opleve, at jeg er helt nede på jorden. Uanset om jeg taler med den øverste direktør eller en mellemleder, så er jeg nærværende, naturlig og jordnær i min grundvold.

Selvom det er mig, I møder og vil have dialogen med, så står jeg bestemt ikke alene. Jeg samarbejder nemlig både med andre HR-konsulenter, hvis opgavens omfang kræver, at vi er flere på, og med psykologer, der arbejder inden for personprofilering. Jeg kan ligeledes trække på konsulenter, som laver personlighedstest, fx i ansættelsessammenhænge, ligesom jeg samarbejder med revisorer og økonomifolk inden for omkostningseffektivisering.

Jeg holder på mine værdier

De cementerer den måde, jeg arbejder og går til mine kunder på

I et samarbejde med mig vil I opleve min beslutningsduelighed. Jeg tør udfordre jeres eksisterende måder at agere på. For måske findes der en anden, bedre og mere effektiv vej? En anden måde at se tingene på? Jeg udfordrer også den eksisterende kultur. Det gør jeg med kant, skarphed og med et 180-graders perspektiv på jeres virksomhed, så I får øje på nye muligheder.

HR er ansigt til ansigt med medarbejderen. Det er jævnbyrdigt og lige over. Derfor er jeg altid i øjenhøjde med mine kunder, uanset om jeg taler med den øverste direktør, mellemlederen eller medarbejderen. Mit succesmål er at få etableret et tillidsskabende rum, så HR bliver en hjælp til den ansatte i forandringstider fremfor en forhindring eller en stopklods. For det er ofte nemmere for medarbejderne at have tillid til en interim HR-konsulent, der kommer udefra, og som går igen.

Jeg er også i øjenhøjde med øverste ledelseslag, og jeg gør en dyd ud af at gå imod det meget distancerede, hierarkiske og ophøjede. Også når det kommer til formidlingen. Derfor vil I opleve, at jeg er meget skandinavisk i min tilgang til mine kunder, og for mig er det både moderne og agilt.

Nysgerrig på, hvad jeg også tilbyder?

Interim HR-management er mange ting