Forandringsledelse

Når virksomheden skal igennem en stor transformation

Når vi taler forandringsledelse, taler vi samtidig om transformationer. Forandringer i virksomheder handler ofte om, at man står over for at skulle genopfinde sig selv. Det kan fx være, at jeres virksomhed er blevet solgt? Eller måske skal I vækste kraftigt? Det kan også være, at I oplever en forældet kultur i virksomheden, som er nødvendig at ændre?

Jeg hjælper jer med at komme godt igennem den forandring, I ser ind i på jeres arbejdsplads, og jeg skræddersyer processen, så den passer nøjagtig til jeres behov. Typisk løber en sådan proces over tre, seks eller ni måneder – sommetider sågar op til et helt år. Vi kommer derfor til at se en del til hinanden. Det er meget vigtigt for mig, at jeg er fysisk til stede i jeres virksomhed. HR må aldrig blive noget, der foregår bag et skrivebord, og derfor vil jeg typisk befinde mig i jeres korridorer flere gange ugentligt. Det er nemlig alfa og omega, at jeres medarbejdere får sat ansigt på den person, som skal hjælpe jer igennem en transformation. Og jeg skal altså ud at stå ved jeres kaffemaskine for at få jeres unikke kultur og arbejdsmæssige grundstemning helt ind under huden.

Kortlægning af persongalleriet

Har vi de rette folk ombord på skibet?

Som noget af det første vil jeg lave en analyse af persongalleriet i jeres virksomhed. Dette med henblik på at vurdere, om det er de rigtige mennesker, der sidder på de rigtige poster.

Her kigger jeg på, hvad medarbejdernes evner er. Hvilken viden har de hver især? Og hvad er deres spidskompetencer, læringspotentialer og erfaringsgrundlag?

Mit hovedfokus er at finde ud af, om organisationen er effektiv eller ej, og om persongalleriet passer til nutidens kontekst og den forandring, som I står overfor.

Omstruktureringer

Udskiftninger på posterne

Når persongalleriet er afdækket, skal der ofte gennemføres en omstrukturering i jeres organisation. Nogle medarbejdere, ledere og mellemledere skal måske afskediges, eller også skal de omplaceres internt.

Andre skal ansættes, fordi det er nødvendigt med nyt blod, som kan byde ind med nogle andre kompetencer og et nyt syn på virksomheden.

Nogle skal have coaching for at komme videre, mens andre har brug for guidance for at kunne passe ind i den nye virkelighed. Her prøver jeg at rokke lidt ved tankegangen hos medarbejderen for at få vedkommende til at passe ind i persongalleriet.

Processen

Sådan groft sagt

Step 1

Møde med topledelsen i jeres virksomhed

Step 2

Identifikation af de problemer, I vil have løst

Step 3

Én til én samtaler med ledere og mellemledere

Step 4

Seminar for den samlede ledergruppe

Nysgerrig på, hvad jeg også tilbyder?

Interim HR-management er mange ting